Veel vrijheid én verantwoordelijkheid

Stilzitten is niks voor Maurits. En dus is hij wel op zijn plek als Warehouse Employee bij Ambi Pack. Hij combineert het werken met een opleiding Logistiek Teamleider aan het ROC Da Vinci in Dordrecht waar hij één dag per week naartoe gaat. “Laat mij maar lekker werken. Het liefst zou ik alle vijf de werkdagen hier aan de slag zijn.”

De werkdag bij Ambi Pack begint voor Maurits zo tussen 7.30 uur en 7.45 uur, vertelt hij in de kantine bij het magazijn. Vijf minuten daarvoor is de 19-jarige op de fiets gesprongen voor een kort ritje vanuit huis. “Eerst beginnen we met een bakje koffie. Dan praten we wat over hoe het de dag ervoor allemaal ging en wat er de rest van de dag zo’n beetje moet gebeuren. Je kunt aangeven waar je eigenlijk het meest zin in hebt, of je hoort waar juist de meeste behoefte aan is die dag.”

Medewerker overlegt met een collega

Laat mij maar lekker werken.

Medewerker bekijkt de voorraad

“Vooral de vrijheid spreekt me hier erg aan”, vervolgt Maurits terwijl hij ondertussen een ronde in het magazijn doet en een door een collega opgevraagde partij grondstoffen verzamelt. “Er moeten heus dingen met spoed gebeuren, maar tussen die klussen door ben ik vooral ook bezig zelf te kijken wat er allemaal gedaan kan worden. Bij die vrijheid hoort ook verantwoordelijkheid.”

Maurits rijdt inmiddels rond op een heftruck en reachtruck alsof hij nooit anders heeft gedaan. “Je kunt hier veel leren. En de sfeer is erg relaxed. Ik vind het wel mooi dat er mensen uit verschillende landen rondlopen. Ik spreek daardoor bijvoorbeeld al een paar zinnetjes Pools. Als mijn huidige opleiding klaar is, wil ik nog doorleren tot Logistiek Supervisor. Het liefst zou ik ook dat leertraject hier doen.”

Medewerker draagt een pakketje over

Vooral de vrijheid spreekt me erg aan. Je kunt hier veel leren.