Bezig met het hele proces, van a tot z

In haar functie als Sales Support is Penny betrokken bij zo’n beetje alle facetten van Ambi Pack. “Je moet van a tot z weten hoe het hele inkoop-, maak-, en verkoopproces verloopt. Het is heel interessant om te doorgronden wat er allemaal precies in het bedrijf gebeurt.”

Neem bijvoorbeeld het mailtje dat Penny aan het tikken is op het moment dat ze vertelt over haar baan. “Dit berichtje stuur ik naar iemand van het magazijn, een collega bij quality control en de dame van de receptie. Een klant leverde een rol folie vier weken eerder dan verwacht, waardoor de inkoopbon nog niet in alle systemen stond. Het is dan aan mij om duidelijkheid te verschaffen over dit soort zaken. Er gebeurt ontzettend veel op een dag en dat is juist het leuke”, vertelt Penny zittend aan haar bureau.

Medewerker laat de gerealiseerde potten zien

Je voelt echt dat je met z’n allen bezig bent iets te maken.

Medewerker op haar fiets onderweg naar ons kantoor.

Voordat ze bij Ambi Pack werkte, heeft Penny onder andere jarenlange ervaring opgedaan bij een groot internationaal bedrijf waar chemicaliën werden verhandeld. Het is een beetje alsof Penny al voordat ze bij Ambi Pack terecht kwam, al wist dat ze hier op haar plek zou zijn. “Ik woon op vijf minuten fietsen van de zaak. Voordat ik hier werkte, was ik altijd al nieuwsgierig wat voor een bedrijf dit eigenlijk was, wanneer ik hier voorbijreed. Toen ik een vacature in een lokale krant zag, voelde ik gewoon dat ik moest reageren.”

Open, direct en betrokken, zo beschrijft de inwoonster van Hendrik-Ido-Ambacht de sfeer in het bedrijf. “Het fijne bij een familiebedrijf als Ambi Pack, is dat er heel korte lijntjes zijn”, vervolgt ze. “Je voelt echt dat je met z’n allen bezig bent iets te maken. Tegelijkertijd heb ik veel contact met klanten en leveranciers in binnen,- en buitenland. Zodoende spreek ik regelmatig een woordje Duits, soms Frans en vooral ook Engels met onze klanten. Met hen probeer je een goede relatie op te bouwen. Verder is het ontzettend leuk dat ik de producten die we maken en verpakken ook zelf tegenkom in de winkel.”

Medewerker in het magazijn aan het werk

Het fijne is dat er heel korte lijntjes zijn.