Altijd zoeken naar oplossingen

Als QA Officer ben je soms de voet op de rem, zo vertelt Wim-Jaap over zijn functie. “Je moet erg standvastig zijn en goed kunnen communiceren en beargumenteren waarom je iets doet. Van dat sparren houd ik eigenlijk wel. Dat doen we hier altijd op een gezonde en fijne manier. Ik houd altijd voor ogen dat het beter is voor een klant om een goed product te krijgen dan een snel product. Kwaliteit staat bij Ambi Pack gewoon voorop.”

Voor Wim-Jaap begon een nieuw hoofdstuk toen hij bij Ambi Pack aan de slag ging als QA Officer. Samen met zijn vrouw toog hij na een leven in de Betuwe naar de regio Rotterdam. “We hadden die twee café’s en dat ene restaurant ondertussen wel gezien en wilden meer meemaken van Nederland. Het viel allemaal mooi in elkaar toen mijn vrouw een baan vond als bedrijfsjuriste en ik werk vond bij Ambi Pack. ’s Avonds zeggen we wel eens tegen elkaar dat we min of meer hetzelfde werk hebben: we kijken allebei naar bepaalde problemen die in een bedrijf spelen en hoe je die kunt oplossen.”

Medewerker loopt door de gangen

Je moet heel erg standvastig kunnen zijn en goed kunnen communiceren.

Medewerkers overleggen samen over het werk

Wim-Jaap is opgeleid als organisch chemicus en werkte hiervoor jarenlang op het lab bij een farmaceutisch bedrijf. “Na negen jaar die baan te hebben gehad, was ik al van plan de stap te zetten naar een QA-functie”, vertelt Wim-Jaap op kantoor bij de quality-afdeling van Ambi Pack, waar ook zijn collega’s van de QC-afdeling werken. “Ik vind het erg belangrijk dat een werkomgeving rustig is en alles netjes wordt gedocumenteerd. Hoe meer rust, hoe minder fouten.”

Zo rond 16.30 uur fietst Wim-Jaap doorgaans terug naar zijn nieuwe huis om daar onder meer volop bezig te zijn met zijn grote passie bier brouwen. Samen met zijn broers brouwt hij met verve het merk Maat Bier. “Daarbij komt mijn kennis als kwaliteitsbewaarder zeker van pas. Ik denk dat ik meer dingen in de gaten houd dan de gemiddelde brouwer.”

Twee medewerkers overleggen samen over de kwaliteit van het werk

Kwaliteit staat gewoon voorop, Hoe meer rust, hoe minder fouten.