Iedere dag brengt weer iets anders

Ruim dertien jaar geleden kwam Gosia vanuit Polen naar Nederland. Eerst nog met het idee om tijdens een vakantie wat geld te verdienen voor haar studie economie. Maar het liep anders. “Ik vind het hier erg gezellig, of ‘fajnie’, zoals we dat in Polen noemen.”

Ondertussen werkt Gosia nu dertien jaar bij Ambi Pack. “Ik kreeg al snel een contract nadat ik bij de verpakkingsafdeling was begonnen”, legt Gosia uit terwijl ze sleutelt aan een kartonneermachine die trospium chloride verpakt. Ondertussen heb ik promotie gekregen en ben ik voorman geworden.

Medewerker controleert de kwaliteit van het werk

In deze functie stuur ik soms tot 15 collega’s aan.

Medewerker aan het werk bij de machines

Als Foreman Packaging regelt Gosia van alles en nog wat. “Het is veelzijdig werk. Iedere dag brengt weer iets anders.” Ook stelt ze regelmatig machines in om ze zo voor te bereiden op bijvoorbeeld het verpakken van een nieuwe bestelling. “Je moet heel goed kunnen kijken. Soms komt het op minder dan een millimeter bij het instellen van de hoogtes en breedtes.” Gosia pakt weer een andere sleutel om net die fractie te kunnen bijstellen. “Het is eigenlijk een heel technisch klusje. Grappig genoeg is mijn man thuis degene die al het technische werk doet.”

Om haar huidige functie te kunnen vervullen, doorliep Gosia een aantal cursussen. “Ik heb een cursus Farmaceutisch Vakman afgerond en ben nu bezig met een cursus Farmaceutisch Technicus. Dat is best uitdagend, omdat alles in het Nederlands is. Maar ik houd om eerlijk te zijn wel van die uitdaging. Ik ben een persoon die wil blijven groeien. En die mogelijkheid heb ik hier gelukkig zeker.”

Medewerker controleert de kwaliteit van het werk van de machines

Ik ben een persoon die wil blijven groeien.